Lammascurry

lambcurry

Ainekset:

300 g karitsan lapaa
2 kpl sipulia
½ kpl korianteriruukku
2 rkl currytahnaa
2 rkl tomaattisosetta (pyre)
1 tl Valkoliekki valkosipulimurskaa
1 tl chilijauhetta
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 rkl taloussokeria
2 dl kookoskermaa
4 dl vettä
2 rkl ruokaöljyä (paistamiseen)

Erittele lihasta luut ja jänteet ja kuutioi liha pieniksi paloiksi. Kuutioi sipuli ja silppua korianteri. Laita keittolevy lämpiämään (4) lämmölle ja lisää öljy ja valkosipulimurska pannulle. Kun pannu on kuuma, lisää liha. Pyörittele lihat niin että ne saavat väriä joka puolelta, lisää nyt sipuli, sokeri, chilijauhe ja mustapippuri. Kuullota sipulit läpinäkyviksi ja lisää joukkoon currytahna, tomaattisose ja puolet korianterisilpusta, sekoita hyvin.

Lisää kookoskerma ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vettä pienissä erissä n. 1 dl kerrallaan ja keitä kastiketta kokoon. Kun kastike kiehuu, laske levyn lämpö (2) tasolle. Anna curryn kiehua miedolla lämmöllä yhteensä n. 45-60 minuuttia. Sekoita aivan lopuksi vielä loput korianterit mukaan ja tarjoile höyrytetyn riisin kanssa. Määrästä riitää kahdelle ruokailijalle.

Tämä resepti on muunnelma aiemmasta katkarapucurrystäni, mutta koska aineiden määrät ja valmistusaika poikkeaa tästä aika paljon päätin kirjoittaa reseptin erikseen ylös. Käytin tähän ruokaan Rajah Mild Curry Paste -tuotetta, Heinzin tomaattisosetta ja Kara kookoskermaa.

Aiheeseen liittyvät hyödylliset linkit:

www.finefoods.fi
www.valkoliekki.fi
www.heinz.fi

Vaikeustaso:

3sipuli

Published in: on 22 lokakuun, 2009 at 6:11 pm  Jätä kommentti  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://reseptit.wordpress.com/2009/10/22/lammascurry/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Jätä kommentti